≡ Menu

’Sådan har jeg aldrig oplevet mit køn før’

Offentliggjort af Ulla Eline Veje28. november 2017

Kropsterapeutisk behandling af kvindekrop, køn og seksualitet ved jordemoder Ulla Eline Veje.

’Sådan har jeg aldrig oplevet mit køn før.’ -Lød ordene, fra en kvinde efter en behandling hos mig.
Hun var kommet på grund af smerter i sit køn. En skamfuldhed over sit køn og en oplevelse af, at det så forkert ud. Sammenholdt med en dyb længsel efter at få sig en kæreste.
En længsel efter at mærke nærhed, intimitet, fællesskab og mening.

I vores indledende samtale fortæller hun om, at være blevet skammet ud som barn, -og senere at føle skamfuldhed over sin lyst. At have tilpasset sig både som barn og i de forhold hun har været i. Om nemt at føle sig stresset og presset i job og i sociale sammenhænge. Svært ved at sige fra.

På briksen støtter jeg hende i, at mærke de impulser der kommer i kroppen. Hvad mærker du lige nu?
I starten ikke rigtig noget, men langsomt, som kroppen mærker, den bliver lyttet til, begynder den at fortælle.
Der kommer store følelser op. Sorg og gråd, der derefter glider over i en vrede, der får lov at fylde hele rummet. Bagefter en dyb fred og en følelse af at fylde hele sin krop ud på en ny måde. En måde, hun ikke havde mærket før.
Hun kom undervejs i dyb kontakt med billeder på sine kvaliteter. Hvad der egentlig var hendes behov og retning i livet.

Mange af de kvinder der kommer i behandling hos mig, har en baggrund, der ligner. De har haft en barndom, hvor det var nødvendigt at tilpasse sig, være sød og stille, for at få mor og fars kærlighed. Følelser der ikke blev imødekommet blev farlige. Måtte gemmes væk. Hos mange kvinder i bækken og køn.
Enten som et bækken der smerter, eller som en brændende, sviende smerte i kønnet, der gør det svært, eller umuligt, at have sex.

… Måske sætter læsningen af det her noget i gang i dig. Måske mærker du en genklang, samtidig med en utryghed over at skulle tage kontakt.

Det ved jeg. Sådan har de fleste det, som henvender sig til mig. Jeg gør derfor meget ud af, både i vores snak og i kropsterapien, at skabe et respektfuldt rum, hvor der er plads til dig, og det du kommer med.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment